"ПЕТРИКІВКА-ДУША УКРАЇНИ" за підтримки членів Клубу

miska

“ПЕТРИКІВКА-ДУША УКРАЇНИ” за підтримки членів Клубу

За підтримки членів Клубу “КОЛО” Дєєвої Надії Миколаївни та Юрія Івановича Єханурова у Києві на 2-х майданчиках відкриється проект-виставка “ПЕТРИКІВКА-ДУША УКРАЇНИ”.

20 січня 2015
Центр Української Культури та Мистецтва
м.Київ, вул. Хорива, 19-В
початок о 18:00
Виставка триватиме до 10 лютого.

23 січня 2015
Українсько-Японський Центр НТУУ “КПІ” 
м.Киїів, пр-т Перемоги, 37
бібліотека НТУУ КПІ, 4-й поверх
початок о 16:00
Виставка триватиме до 15 лютого.


На виставках будуть представлені «мальовки» (роботи на папері); картини на полотні; розписані рушники; тарілки; предмети побуту, що оформлені петриківським розписом; книги про петриківський розпис та інсталяція з петриківських пташок миру.

На проект до Києва свої роботи привезуть:

  • Галина Назаренко
  • Олена Ярмолюк
  • Тетяна Гарькава
  • Ірина Кібець
  • Наталія Малярчук
  • Вікторія Шевченко

 

Кожна з них талановита та творча особистість. Ці художниці, крім традиційних картин у стилі петриківського розпису, оформили багато будівель, розташованих в різних куточках України та навіть у Грузії. Так, наприклад, Галина Назаренко розписала церкву Святого Юрія в Києві і разом з Оленою Ярмолюк – каплицю у джерела Святого Пантелеймона в селищі Хутірське. Також у жовтні цього року Галина Назаренко та Ірина Кібець розписали церкву Святої Покрови під Києвом в селі Шевченково. А нещодавно петриківські майстрині розмалювали освітній коледж у місті Батумі (Грузія).
5 грудня 2013р. петриківський розпис було внесена до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Це велика подія для України, адже ЮНЕСКО цікавлять тільки ті досягнення людства, які народилися в давнину і передаються з покоління в покоління.

Куратор проекту:
Ніна Бурневіч www.ninaburnevich.com